Trial Balance

Q1. Prepare a Trial Balance with the following information:

Solution-

Q2. From the following ledger balances, prepare Trial Balance:

Capital Rs.20,800; Rent outstanding Rs.1,420; Amount due to Mohan Rs.15,000; Drawings Rs.2,800; Goodwill Rs.12,000; Interest received Rs.2,000; Discount received Rs.1,580; Amount due from Kabir rs.26,000.

Solution:-

Trial Balance

Q3. Journalise the following transactions, post them into Ledger and Prepare a Trial Balance:

Solution – Following are the Journal Entries

Books of Mohan

 Journal

Ledger

Dr                                      Capital Account                                              Cr

Q4. Prepare a Trial Balance from the following items:

Solution– Trial Balance

                                                        As on March 31, 2025

Q5. Prepare the Trial Balance of Mahesh as on 31st March, 2025. He has omitted to open a Capital Account:

Solution – Trial Balance of Ankit

                                                        As on March 31, 2025

Q6. Form the following information, prepare Trial Balance of Gurman for the year ended 31st March, 2025:

Solution:-

Trial Balance of M/s. Gurman

As on March 31, 2025

Q7. Following are the balances extracted from the books of Arvind. Prepare  Trial Balance as on 31st March, 2025:

Solution –

Trial Balance of Arvind

As on March 31, 2025

Q8. From the following balances extracted from the Ledger of Nagrath, prepare Trial Balance as on 31st March, 2025:

Solution –

Trial Balance of Nagrath

As on March 31, 2025

Q9. From the following Ledger account balances extracted from the books of Shivam, prepare a Trial Balance as on 31st March, 2025:

Solution – Trial Balance of Shivam

As on March 31, 2025

Q10. Following Trial Balance is given but it is not correct. Prepare correct Trial Balance.

Solution – Trial Balance

                                                        As on March 31, 2025

Q11. Redraft correctly the Trial Balance given below:

Solution – Trial Balance

                                                        As on March 31, 2025

Q12. Prepare correct Trial Balance from the following Trial Balance in which there are certain mistakes:

Solution – Trial Balance

                                                        As on March 31, 2025

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
error: Content is protected !!